tisdag 15 november 2011

2 månader

Idag är det 2 månader sedan som Ebba föddes. Veckorna går fort, men samtidigt känns det som vi haft Ebba väldigt länge. Vi lär känna henne mer och mer för varje dag som går och det är spännande att följa hennes utveckling. Man märker små framsteg hela tiden och det är det som är så fantastiskt och gör att man står ut med skrik, magknip, bajsblöjor och nätter med lite sömn...

Ebba ligger ofta o sträcker fram sina armar rakt
 upp och spretar med sina små söta fingrar.
Samtidigt piper hon som en liten kattunge =)

De senaste veckorna så märker man på henne att hon gillar när man sitter och pratar med henne. Ofta märker man på henne att hon lyssnar, hon får stora ögon, sträcker på armarna och man får ibland ett litet gurglande läte till svar. Sjunger man eller gör något ljud till henne så brukar det komma ett litet leende.

Ebba bjuder på ett leende =)

Hon gillar att ligga i sitt babygym eller sitta i babysittern, men det är inga långa stunder som hon är nöjd med att ligga eller sitta och titta på leksakerna där. Hon sträcker upp armarna och vevar, och det ser ut som hon försöker träffa leksakerna, och ibland får hon in en och annan fullträff! Hon gillar också att sitta lutad mot amningskudden i soffan. Där kan hon sitta nöjd lite längre stunder och sitta och titta sig omkring. Det är skönt att kunna lägga ifrån sig henne så man kan gå på toaletten eller göra iordning något att äta ibland.


Hon sover inte alls mycket på dagarna, men däremot sover hon desto bättre på nätterna. Som längst sover hon nu 6 timmar i sträck innan det är dags för mat igen. Hon brukar ta kvällen vid 21-22 tiden och har sin längsta sovperiod efter det. Sen vill hon gärna ha ett mål med mat mitt på natten och sedan ett litet mål tidigt på morgonen. På nätterna räcker det med att amma henne för att hon ska bli nöjd och somna om. Mitt på dagen får hon ett par mål med ersättning, då brukar hon bli nöjdare och vi bryter mönstret så hon inte ligger vid bröstet och vill amma hela dagarna.

Hon har nu storlek 50/56 på kläder. Storlek 56 är fortfarande väldigt stort, men det går bra om man viker upp ben och ärmar. Lika bra att använda kläderna när det är lite för stort, annars växer hon ur plaggen så fort och det är ju inte så kul...
Hon väger nu ca 3400 gram, är 51 cm lång och huvudomfånget är 35,5 cm. Ungefär lika stor som jag när jag föddes!

Nu har vi varit ute på en kylig men solig promenad, det var härligt och nu sover Ebba gott i vagnen.
Bäst att passa på att fixa lite här hemma innan hon vaknar =)
Imorgon ska vi till BVC på läkarbesök.

Ha en fortsatt härlig dag, kram Maria

7 kommentarer:

 1. Hej!

  Vad fin hon är eran lilla tjej..
  Tänk att de är 2 månader, Svante blir ju det den 22:e. Helt otroligt..
  Håller med dig att det känns ibland som det är längre än två månader sen de kom.

  Fin babysitter hon har..

  Härligt att hon sover 6 timmar på nätterna. Svante sover allt mellan 3-5 som högst.

  Ha en fin dag! Vi har just varit ute i solen och lekt med Nenya. Svante står ute och sover fortfarande medans jag ska slänga i mig lite lunch..

  Har du börjat pynta inför advent nåt? Kram!

  SvaraRadera
 2. Vad söt hon är! Verkar lik min Minna i sättet, hon ville sällan sitta/ligga still när hon var riktigt liten, men från det att hon var ett halvår blev hon supersjälvständig och nöjd med att bara spana. Och då började hon sova bättre också. Hoppas det blir så för er med :)

  SvaraRadera
 3. Sv: Vega har ingen favorit flaska, men dricker bara med MAM napparna. Nää, har inte märkt om hon gillar flaskan mer än brstet. Jag ger ju henne alltid bröstet först innan flaskan.

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder, vilket litet charmtroll!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Ja eller hur! Det hade ju varit jätte roligt om det var lite nämre. Men vem vet, vi kanske kan ta och boka in en träff.
  Jag har ju som en liten "dröm" att ordna en liten bloggträff här hemma så småningom med de tjejer som jag följer. Det vore ju så roligt..
  Men det är än så länge bara en tanke..

  Ha nu en fin dag, du och lilla tjejen! Kramar Maria

  SvaraRadera
 6. Vilken söt liten tjeja ni har :)
  Kram Emilia

  SvaraRadera
 7. Söta lilla tjejen :)
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3