onsdag 26 oktober 2011

Utskriven

Ebba hade varit en duktig tös och lagt på sig bra under helgen som var. I måndags när vi var och vägde henne så hade hon ökat 100 gram sen i fredags. Nu väger hon 2920 gram, snart är hon en 3-kilos bebis!
Jag har aldrig varit orolig för henne eftersom hon äter så bra och med så god aptit. Oftast är hon också en nöjd bebis som sover mellan 3-5 timmar mellan matningarna på nätterna, och det hade hon ju inte gjort om det varit så att hon varit hungrig.
När jag ringde in till NEO-avdelningen för att rapportera in hennes vikt så tyckte dem att det var ett bra resultat. Så idag har vi varit in till sjukhuset för läkarundersökning och utskrivning. Nu får vi börja gå på BVC som alla andra =)

Jag och Ebba innan vi åkte in till stan idag

Imorgon blir vår lilla tjej 6 veckor gammal. Nu händer det verkligen grejer varje dag i hennes utveckling och det är så kul! Nu är hon mycket mer vaken än tidigare och är ofta nöjd om hon får komma upp och titta sig omkring. Hon är inte längre bara ett litet knyte som äter och sover!
Idag var det riktigt kul när jag stannade till vid affären och hade med henne i babyskyddet i kundvagnen. Då var hon så vaken och jag trodde att hon skulle börja skrika vilken sekund som helst, men ikke... Hon bara satt där nöjd och spanade in alla hyllorna med varor och annat som vi gick förbi. Jag var helt fascinerad över detta och gick och tittade ner i kundvagnen så jag glömde nog hälften av vad jag skulle ha. Men vad gör det om hundra år?!

Ha en fin kväll, kram Maria

7 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag skrev häromdan men det funkade nog inte..
  Jag har läst din blogg i ngr veckor, fick tipset av min Barndomsvän Lotta i Fagerås.
  Jag fick oxå barn för tidigt den 30/8-11,Hela 9 veckor för tidigt, Så jag känner igen mig i det du skriver, vi ska bli utskrivna från Hemvården i morgon, Min lilla Tös väger nu 3130 gr, men vägde bara 1560 gr när hon föddes..
  MVH Pernilla i Motala

  SvaraRadera
 2. Grattis till ett år som bloggare! Och grattis till Ebbas viktuppgång! Skönt att få bli utskriven!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Så underbart skönt för er!
  Söta ni är :)

  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Oj jisses vilken goding du håller i där och Ebba är ett sånt fint namn. Det har varit mitt favoritnamn sedan "Ebba och Didrik" gick på tv. Kommer du ihåg? hihi Vad skönt att hon går upp i vikt och att hon snart är en 3-kilos bebis. Hon måste ha varit så pytteliten när hon föddes. Min grabb vägde ju 4,5 kg så han är en stor och lång gosse. Tänk så olika det är. Men så gick jag över tiden med två veckor (minns du säkert också haha) och din lilla tös kom för tidigt. Det gör ju sitt till. Visst är det allt underbart att vara mamma. Det är en omställning men en sån underbar sådan. Skulle aldrig byta tillbaka till livet jag hade innan. Kunde vara för sömnen då och göra precis vad man ville när man ville hehe. En uppoffring man glatt tar.

  Kram Josefin

  Och du.. nu är det väl inte väntan på bebis längre hörru :)

  SvaraRadera
 5. Halloj vännen
  Men va söt hön är en riktig liten goding:)Så skönt att de går framåt att hon växer och frodas hi hi
  Ha de så bäst.
  Kramar Anette

  SvaraRadera
 6. Sv; Tack så mycket! Ska bara vänja mig också vid det mörka. Tycker det är snyggt med lite brunt i håret nu under hösten och vintern och sen till våren och sommaren så ljusar man upp det lite.

  SvaraRadera
 7. Vilken fin bild på er!
  Så skönt att ni blev utskrivna!

  Ha det fint!

  Kram Liza

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3