måndag 19 september 2011

Späckat schema

Ebba 5 dagar gammal

Vilken otrolig lycka vi känner över att få ha det här pyret hos oss!
Nu har jag blivit utcheckad från BB och Ebba från NEO, så numera bor vi på sjukhusets patienthotell. Vi får gå över till NEO ett par gånger om dagen för att ta lite prover och väga henne. Men vi har fått utbildning för att kunna sköta hennes sondmatning och allt som hör till. Känns bra att få prova på allt själva men att vi ändå fortfarande har proffsig personal i närheten av oss.
Dagarna går i högt tempo och rullande schema, matning var tredje timme, försök till amning i samband med sondmatning, utpumpning av det som inte ammas och en o annan blöja byts mellan varven.
Igår sov hon på NEO avdelningen för att de skulle se om hon klarade sig utan värmemadrassen i sin vagn/vagga, och det gjorde hon, tempen låg på 37 grader utan värmedynan. Men klockan 4 inatt ringde dem och sa att det var en tjej som var väldigt sugen på att amma, så då var det bara att knalla dit. Den här natten ska vi ha henne hos oss för första gången, det ska bli spännande! Just nu äter hon så stora måltider så hon blir otroligt sömning och sover bra mellan matningarna. Hon krånglar inte speciellt mycket utan är för det mesta en väldigt nöjd liten tjej. Men visst har vi hört att hon har kraft i lungorna =)

Nu är det snart dags för matning och sedan ska det bli skönt att få sig några timmars skönhetssömn...
Tusen tack för alla fina grattis-hälsningar som vi fått här på bloggen!
Kram Maria

5 kommentarer:

 1. Låter som ni har det bra! Ska också krypa till kojs och få lite skönhetssömn innan vår prinsessa Meja vill ha mat, brukar bli runt 04-tiden så några timmar blir det. Natti!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Åhh va mysigt ni har de :) skönt att allt går bra .
  Ha de så himlans toppenbra .
  Kramar Anette

  SvaraRadera
 3. Skönt att det går så bra. Mysigt ni har det :)
  Ha det bäst
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Hej hej
  Nämen oj..Grattis grattis! Oj jag blev lite snopen när jag kikade in här nu...tänka sig att er tjej ville ut nu. Då kan ju vår lilla Plutt också snart vilja ut...ojoj.
  Hur har det gått med djuren? :)
  Hur visste du att det va på gång?

  Ha en fin Tisdag
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh, hoppas allt går bra! Roligt att du vill dela med dig. Va annorlunda att föda några veckor för tidigt, inte visste jag att man då fick sondmata och så.. Tyckte inte hon va så liten. Men underbart söt och vilket fint namn ni valt!

  Må så gott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3