söndag 14 augusti 2011

Loppis och skräpis

Igår var jag och min kompis Katrin, iväg på auktion och loppisrunda här i Värmland. Vi började med en auktion som var ca 1 mil bort i Avelsbol, ett dödsbo med otroligt mycket saker. Vi stannade en liten stund på budgivningen, men vi tyckte det drog iväg i pris och beslutade oss för att åka vidare istället.

Vi åkte mot Arvika för att sedan åka upp mot Frykdalshöjden och till Sunne. Under dagen blev det ca 10 stopp, vi stannde så fort vi såg en loppisskylt efter vägen. Man kan ju verkligen konstatera att det är väldigt varierande utbud från ställe till ställe. Som min systers pojkvän säger, det finns "loppis" också finns det "skräpis", ligger endel i det... Ett flertal av de ställen vi besökte igår kvalade in under skräpis. Jag vet att det som är skräp för vissa är fynd för andra, men när de mesta man ser är trasigt, av dålig kvalité, lortigt och skitigt så känns det inte som fynd för mig... Och inte hittar jag någon inspiration och får ideér heller...

På ett ställe som vi stannade till vid var allt lite dyrare, men där hade sakerna verkligen kvalité och allt stod så fint iordning. Där blev man ju glad över att bara få kika in och få inspiration. Så kul att få se äldre föremål i så fint och välvårdat skick, där kan jag gärna kika in fler gånger!

På ett annat ställe var det en äldre man som tillverkade egna saker i smide och trä, men som även hade lite loppisprylar på några bord. Hos honom köpte jag en fin vagga, och Katrin hittade ett fint handtag till stalldörren hemma på deras gård.

Fin vagga i björk för 600 kronor.
Inget fynd direkt, men jag är jättenöjd med den!

Fina detaljer


Väl framme i Sunne stannade vi till vid en stor loppis som ligger inne i centrum. Där fanns det mycket fina möbler, där fyndade Katrin ett linneskåp. Visst är det kul med allt småplock man kan hitta, men lyckan kan ju vara total när man hittar en fin möbel som man vet kommer passa in fint hemma!

Tusen tack för en mycket trevlig dag Katrin, vi får kolla in någon ny rutt och göra om detta snart tycker jag!

"Småplocket" jag hittade igår får ni se en annan dag. Nu ska jag fundera ut hur jag ska göra med vaggan, om den ska oljas, betsas, målas osv. Just nu känns det som den kommer bli målad, ska försöka hitta någon rolig schablon och kanske skriva årtal på den... Ge mig gärna ideér om vad ni tycker skulle bli snyggt!

Nu tror jag att jag ska gå ut i garaget och provmåla lite på mitt hörnskåp... Eller ska vi montera ihop  IKEA möblerna vi köpt tro? Sysslolösa lär vi inte bli i alla fall...
Ha en riktigt skön söndag, kram Maria 

4 kommentarer:

 1. Vi har nästan en exakt likadan vagga som min mans morfar har gjort. Vi målade den dock vit. 600kr är väl ett bra pris på en svensk handgjord vagga, såg oanvänd ut oxå. Det bästa är "hjärtat" för där kan du sätta en sängmobil till bebisen sen.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Halloj gumman
  Åhhh gud så söt vagga ,har en liknande på min loppis :)
  Tycker nog du ska måla den med som du skriver en schablon o årtal vore väl toppenkul på lillen/lillan.
  Spännande att se va du mer fyndat.
  Ha en fin kväll.
  Kramen Anette

  SvaraRadera
 3. Men se där... Du har ju oxå fått en hihihi Jag och mina syskon har sovit i den och Wilda så klart. Nu är det dags för Minibebis att snart göra detsamma...

  SvaraRadera
 4. Hej svejs!!

  Hur är läget?

  Nu är man tillbaka på arbetet. Ett tag iaf :)

  Kram, kram!

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3