söndag 17 juli 2011

Sommarkalas

Igår var vi ut till Segerstad där min syster och hennes söner bor. De kom hem med tåget från Berlin där de varit på en veckas semester igår. Emil den äldsta utav sönerna fyllde 12 år och det skulle vi ju givetvis fira!
Pappa hämtade dem vid tåget och när de kom hem hade mamma dukat upp med en italiensk buffé som  de beställt från restaurang Oliven i Karlstad. Mycket smarrigt och kan verkligen rekommenderas till er som bor i närheten av Karlstad.Inget sommarkalas utan jordgubbstårta!
En glad 12-åring tar första biten.

Idag har vi en liten städ och pysseldag här hemma. Det blir ju så himla rörigt och grejer som flyttas runt när man renoverar, så ibland behöver man ha en dag då man plockar undan lite i allt kaos!
Vi (läs sambon) har också flyttat på en strömbrytare som var helt felplacerad i tv-rummet, så nu väntar vi på att spacklet ska torka där så vi kan tapetsera den väggen också. Sen ska vi lägga nytt golv... Problemet är bara att vi inte kan komma överens om vilket vi ska ha. Jag har sett ett vitoljat ekgolv som påminner en aning om golvet vi har i köket som ligger intill. Sambon har mer fastnat för ett matt ekgolv, jag tycker också det är fint, men är lite rädd för att det ska bli för mörkt... Beslutsångest!
Försäljaren på golvaffären sa att om man ska ha ljusa väggar och ljusa möbler så bör man välja ett lite mörkare golv?! Men jag har ju sett att många av er målar golven vita och det blir ju jättefint!
Dumma försäljare som sätter grillor i huvudet på en... *grrr*

Ha en skön söndag! Kram Maria

2 kommentarer:

  1. Vi hade lutade vitasåpade trägolv i köket förut och smutsen satte sig fast direkt. Nu har vi vitmålat furugolvet i köket och det blir också smutsigt direkt även om det är lättare att göra rent. Vårt mörka matta eklaminat golv i vardagsrummet döljer det mesta och det finns inte en repa efter många år... Trägolv är snyggast, oljade, såpade eller målade, men för j-a opraktiska att ha med två hundar, men ni kanske är bättre på att vårda trägolven än vad vi var/är. Det är snyggt både med mörka och vita golv, tycker jag annars.

    SvaraRadera
  2. Hm, förstår att ni inte kan bestämma er. Svårt det där. Ser riktigt gött ut med den italienska buffén. Kram Anna

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3