måndag 13 juni 2011

Idag vill jag slå ett slag för...

Biblioteken!
Tänk vad bra vi har det, som kan låna böcker, ljudböcker, tidningar, musikskivor och filmer!
Jag tycker det är toppen! Visst är det kul att ha lite böcker hemma som man kan låna ut till sina vänner och som sedan kan få pryda bokhyllan..Men det är oftast inte värt det, när man faktiskt kan låna samma böcker alldeles gratis, om ni frågar mig!
Sedan jag började gå hemma pga mitt arbetsförbud under graviditeten har jag hunnit med att läsa lite böcker, lånade på "bibblan". Jag har fastnat för Mari Jungstedts böcker, kriminalromaner vars handling utspelar sig på Gotland. Så när jag var och lämnade tillbaka en bok häromdagen blev jag så lycklig över att de hade hennes allra senaste bok på en av hyllorna.

Perfekt sommarläsning!

Tänkte även passa på att ge er lite andra boktips!
Jag lånade lite ljudböcker från biblitoketet när jag fortfarande jobbade, och då fastnade jag verkligen för Catharina Ingelman Sundbergs böcker om vikinga tiden. De är riktigt spännande, samtidigt som man verkligen sätts in i hur det var att leva i Stockholm under den här tiden. Mycket läsvärda!
Jag började läsa serien som innehåller böckerna Brännmärkt, Förföljd och Befriad. De tyckte jag var kanonbra. Sedan fortsatte jag med en annan serie där böckerna heter Vikingablot, Vikingasilver och Vikingaguld, och de var nästa i samma klass de!
Även om man inte är jätteintresserad av historia så blir man det när man läser hennes böcker! På ljudböckerna läser även Katarina Ewerlöf som är en av mina favorit uppläsare!
Hör gärna av er till mig med boktips så jag har mycket att se fram emot att läsa i sommar och höst!

Jag är helt enkelt en
Kram Maria

8 kommentarer:

 1. Synd egentligen att man inte åker oftare till biblioteket än vad man gör. Det är en fantastisk service.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jippie!! En till... Jag är ett riktigt biblioteksfreak. Växte upp trappuppgången bredvid biblioteket så jag fick med mig det från barnsben. Det har ett stort utbud/service alldeles gratis.

  Jag har ju några boktips i marginalen på min blogg. Det kommer mer efter hand.

  Kramar Katarina

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Ja visst, är det en djungel. Helt otroligt! Olika chassin och allt som finns att välja mellan.
  Antingen blir det en hel svart eller så den här silver check för oss. Ska även beställa en "Quadrolift" till.
  Hur mkt fick ni ge för eran vagn?

  Bilbarnstol har vi fått en av mina föräldrar. Men den ligger kvar hos butiken tills bebisen kommer.

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Härligt med böcker och litteratur av alla de slag. Själv plöjer jag bara trädgårdstidningar just nu i jakt på inspiration till kommande köksträdgården :-)

  Tror inte jag sagt det tidigare heller: Grattis till bebisen :-)
  Kram Helena /franska liljan

  SvaraRadera
 5. Det är ju klockrent om man hittar en fin som är begagnad. Vilken tur ni hade!

  Ja, det kommer ju vara kallt och j*vligt när det är dags för våra små att komma ut. Usch, det känns ena stunden långt tid samtidigt som man inser att man redan är i vecka 24. Tiden går fort! Väldigt fort!
  Nu börjar det bli en rejäl kula på magen. Samma för dig?

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Sommaren är ju en riktig läs-årstid då jag läser massor! :) Har fullt med böcker som väntar på att bli lästa. Ha en fin dag, själv ska jag jobba kväll. :/ Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej Maria
  Boktips av Katerina Janouch, Triologi om barnmorskan Cecilia, Del ett heter Bedragen och redan i början var jag helt fast i boken. Del två "Systerskap" och del tre "Hittebarnet" var även de mycket bra.
  Jag hade inte läst något av Katerina Janouch tidigare men nu fortsatte jag med "Dotter önskas" ett riktigt relationsdrama.
  Njut ute med en bok och ha en skön sommar.
  Kram Inger

  SvaraRadera
 8. visst är det fantastiskt med biblan. Jag har också läst Catharina Ingelman Sundbergs böcker om Ann Persdotter i Stockholm. Har av någon anledning inte läst de andra. Nyss läste jag ut Det fjärde offret, den här gången på ljudbok och det är ju favorituppläsaren som läser Mari Jungstedts böcker också.
  Nu läser jag Ödets hav av Elisabeth Nemert. Riktigt bra är den. Innan den läste jag Vickys vintagebutik av Isabel Wolff. Är inte klar med den eftersom den är kvar hemma i Provence. Men så fort jag kommer hem igen ska jag läsa den. Den är jättebra.

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3