söndag 12 juni 2011

En tripp till Mariestad

Sambons föräldrar tillbringar större delen av sommaren nere i Mariestad där de har ett fint sommarhus. Igår tog vi oss en tur och besökte dem över dagen. Vi bjöds på riktigt god mat och vi åkte verkligen mätta och belåtna därifrån. Vi hann med att stoppa i oss både smörgåstårta, fisk och färskpotatis, fläskfilégryta, jordgubbar grädde och glass och sedan avslutade vi kalaset med smaskig tårta. Bebisen i magen gjorde kullerbytta av glädje över att få smaska på så mycket gott ;-)
Tog en hel del bilder på deras sommarbostad (fast man kan faktiskt bo där året om...) Här kommer lite bilder från ett somrigt Sverige när det är som bäst!


Här bor nog gårdstomten ;-)

Vovvarna var ju givetvis med också!

Snart är det midsommar, och sambon har semester i 2 veckor. Då ska det grejas med både det ena o det andra här hemma! =) Nästkommande projekt blir vårt tv-rum och sedan tvättstugan.
Hoppas ni haft en riktig toppenhelg! Kram Maria

5 kommentarer:

 1. Ett sånt fint ställe och vilket kalas dessutom. Tror jag det att bebben gjorde kullebyttor ;)

  Det lilla huset satte igång fantasin. Vet precis rätta stället för ett sånt här.. Fick jag något att grunna på. Tack för ideén :)

  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Vilket vackert ställe! Är det rododendron som blommar så vackert på första bilden? Härlig grind också!:)

  Har märkat att du + några andra fortfarande måste kommentera anonymt hos mig, så jobbigt!! Men jag blir ju så glad då du tar dig tid att kommentera om än du inte kan kommentera "som dig själv" !

  Kram, ha en skön vecka!

  Linda

  SvaraRadera
 3. Så somrigt och vackert! Jag tror det var Strindberg som sa att de svenska nationalfärgerna var rött och grönt som stugorna och skogen.

  Vår trädgård är en trädgård som sköter sig själv. Vi har många perenner som får föröka sig och blomma bäst de vill. Sedan låter vi en del av tomten vara som den är med sommarblommor o dyl. Vi tycker mycket om blommor och växter men ser helst till att de sköter sig själva;)

  ha en skön vecka!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Så sant! Vitt på det som står framme, en färgklick på det som man plockar fram ibland :) I alla fall på köksmaskiner.

  Det är så fint i Mariestad. En riktigt sommarpärla :)

  Kram Josefin

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Skulle också vilja ha ett sommarhus:) Det får väl bli när man blir pensionär eller nåt;) Min mammas man har sommarstuga på Torsö, ligger vid vattnet, helt underbart fint!

  Ha en fin dag!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3