söndag 24 april 2011

Grönt är skönt

Vilken ljuvlig påskhelg vi har har! Helt underbart väder, nästan rena sommarvärmen och grönskan har fullkomligt exploderat utomhus!
Förutom att köra flyttlass och försöka få plats med alla kartonger här hemma så har vi hunnit med att njuta massvis utav både mat och många timmar utomhus. Det var ju inte alls länge sedan det fanns fullt med snö i skogkanterna och den stora snöhögen vi hade på framsidan av huset efter alla vinterns plogningar trodde jag inte skulle smälta förrän efter midsommar, men den är verkligen ett minne blott! Man hinner inte riktigt med i svängarna!

Delar av vår altan på baksidan

Vid den branta slänten på baksidan ser det nu ut såhär

Här kan den röd-vite sitta i timmar och spana ut över vidderna

På långfredagen gick vi den årliga äggpromenaden som är en tipspromenad där man vinner ägg. Funderar på om vi ska välja barnfrågor nästa år, tror det går sämre och sämre för oss varje för varje år vi går...
Efter promenaden med våra vänner snikade vi till oss lite fika hos mamma och pappa innan vi åkte vidare och köpte en ny grill. Den gamla hamnade på tippen häromdagen. Så på fredagkväll hade vi årets grill-premiär ute på altanen här hemma, det smakade mycket bra!
Påskaftonen firade vi hemma hos mamma och pappa med min syster och bror, där det bjöds på massvis av god påskmat och större delen av eftermiddagen igår satt vi ute på deras baksidan och solade oss och mådde riktigt bra.
Idag har jag varit iväg och hjälpt lite kompisar som skulle ställa ut sina hundar i Forshaga, men Figge fick stanna hemma hos husse och hjälpa till med sjösättning av bryggan.
Nu ska vi tända grillen igen, bäst att passa på när värmen är här! =)
Innan jag avslutar det här inlägget visar jag lite av det lilla påskpynt som vi haft framme i år.


En påskkärring som jag fick av min mor förra året


Min påsktupp som jag tycker är ganska härlig!

Hoppas ni haft och får en fortsatt underbar påskhelg!
Kram Maria

5 kommentarer:

  1. Låter som en helt perfekt helg :)
    Vi har varit ute hela dagarna och bara myst med trädgårdsarbete och grillat. Nu ska vi strax hugga in på en smörgåstårta som dottern gjort.
    Ha en fortsatt skön helg
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Ha ha vad roligt att hunden sitter och tittar ut över skogen! Undrar vad han sitter och tänker på... Ha en fortsatt fin påsk! Mvh Anna

    SvaraRadera
  3. Hej Maria!

    Tack för din värmande kommentar på min blogg och vad roligt att du hittade till min lilla vrå av bloggrymden. Tack vare den hittade jag ju också hit här till dig och din fina blogg. :)

    Det låter som ni har haft en fantastikt fin påsk och vädret verkar ha varit helt underbart i hela vårt avlånga land. Härligt! :)

    Vad fint ni bor och vilken underbar altan ni har. En sådan har jag själv alltid önskat mig och försöker övertyga maken om att en sådan är precis vad vi och vårt hus behöver. ;)

    Fortsätt njuta av det härliga vädret och sköt om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Ja, din tupp ser verkligen helskön ut. Man undrar nästan vad han tänker på.

    Kramar Katarina

    SvaraRadera
  5. Grattis till flytten! Så fint det ser ut! Ha en trevlig valborg! Kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3