söndag 6 februari 2011

Kökssoffans förvandling

Jag skulle kunna tänka mig att kökssoffan som fått flytta in i vårt kök har varit med om en hel del med tanke på att den är från början av 1900-talet någon gång. Svärföräldrarna tror att den är mellan 75-100 år gammal ungefär. Under locket är det gott om plats till förvaring, och jag skulle ju gissa på att det varit någons sovplats en gång i tiden. Det är något speciellt med gamla möbler tycker jag!
Efter mycket om och men blev även kökssoffan målad råvit. Alltså samma färg som dörr och fönsterkarmarna, panelen och de öppna hyllorna har i vårt kök. Här kommer före-efter bilder!

Före - målad i en gulaktig färg

Före - den hade lite slitage här och där

Efter - vit o fin

Efter - Jag är mycket nöjd! =)

Jag har köpt hem hobbyskum som jag hittade på Jysk för ett tag sedan. Från början hade jag tänkt mig att sy, eller få hjälp med att sy en dyna. Men nu tror jag att jag bestämt mig för att jag väljer att fästa ett tyg runt om locket istället. Då kan jag ju även mixtra lite med olika tyger beroende på säsong och känslan jag vill ha i köket. Nu blir det att gå på jakt efter ett fint tyg... Är förtjust i dessa tyger från Tilda.


Bilder från tyg.se
Men jag vet inte riktigt om jag vågar ha något med så mycket mönster på, det kanske blir finare med något enfärgat eller smårutigt/randigt. Ja, vi får väl se...

Hoppas ni haft en riktigt skön helg, kram Maria 

8 kommentarer:

 1. Jisses vad fin den blev. Nu är jag nyfiken på om du tänker måla stolar och bord också.
  Ha en skön kväll
  AC

  SvaraRadera
 2. Klart du vågar!
  Känns det inte bra, så kan du ju byta :)
  Jättefin, blve den i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. den blev jättefin, men lerig Figge i köksoffan då? Jag har aldrig vågat klä min med tyg eftersom Robban alltid hänger i soffan.

  SvaraRadera
 4. Jisses vad snyggt det blev :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Jag har en likadan här hemma som hörde till huset och innan dess bodde den nere i byn. Så den är nog i samma ålder. Tyvärr har den blivit avlutad och lackad en gång i tiden. Funderar på att måla den vit och eftersom din blev så snygg så kanske det är dags för det projektet.

  Ha en bra vecka!
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Ja, gamla möbler är nåt speciellt! Och den blev jättefin efter målningen, tänk vad lite färg kan göra!

  SvaraRadera
 7. Hej Maria!

  Så snygg den blev! Jag önskar mig en sådan soffa ... tyvärr har jag ingen plats för den :(

  När jag växte upp så hade min mamma en sådan kökssoffa och hon häftade tyget direkt på sitsen - med lite skumgummi under - och hon bytte tyget ganska enekelt efter säsong :)

  Ha en fin måndag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 8. Snyyyyyyygt!!!!
  Se så mycket lite färg kan föra :0)
  Ha det gott gumman*
  Kramen

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3