onsdag 6 februari 2013

Fotoböcker - Ett bra sätt att bevara minnen!

Jag gillar att fota, och tar ganska mycket bilder. Försöker ha ordning på dem och skapar mappar på datorn så jag lätt kan hitta vad jag söker. Men att välja ut bilder, framkalla dem och sedan göra fina och roliga album blir aldrig utav. Så fotoböcker är ett tips för mig att få bilderna samlade i en bok och inte bara ha dem i datorn. Jag har använt Photobox som ibland kör bra kampanjer där man kan köpa krediter, alltså betala när erbjudandet är och sedan har man ca 6 månader på sig att skapa en fotobok.

Sedan Ebba föddes har jag gjort två böcker. Böcker som hon ska få titta i när hon blir större och kan hantera dem. Men än så länge får dem stå på en tavellist ovanför hennes myshörna. Nu funderar jag på att göra iordning en bok per år i fortsättningen. Nu när jag börjar jobba så kommer jag inte ha tid att varken ta lika mycket bilder eller att skapa fotoböcker, för det tar ganska mycket tid. Men programmet de har är enkelt och det är roligt att göra dem när man väl tar sig tid!

Två olika format på böckerna, men det tycker jag inte gör så mycket.
 
Några uppslag ur den senaste boken...
 
Far o dotter
 
Utelek med kompisen Melvin
 
Härliga sommardagar
 
 
Jag är faktiskt riktigt nöjd med böckerna och det känns skönt att ha hennes första år dokumenterat och utskrivet nu!
 
Nu vaknar nog Ebba om en halvtimme så nu är det dags att sätta lite fart och greja...
Ikväll ska vi kolla på fotboll, Sverige-Argentina, det ska bli kul, hoppas det blir en bra match!
 
Ha en fin lill-lördag! Kram Maria3 kommentarer:

 1. Tänk vilken lycka för henne när hon blir större och får titta i de fina böckerna om sig själv! Vilken bra idé och va fint det blev:)

  SvaraRadera
 2. Ett litet tips till dig som bloggar!
  En gratis fotobok inkl frakt.
  Kolla in här:
  http://fotoklok.se/gratis_fotobok

  SvaraRadera
 3. Najs... jag har gjort likadant men hos www.solentro.se och är himla nöjd! och min dotter älsakar att titta i sina böcker, du kan se min bok här: http://hampusbok.wordpress.com/2011/12/06/min-forsta-bok-fran-solentro-har-kommit/


  ha de/h

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3