fredag 30 september 2011

Tvättstuga

Efter en månads väntan kom äntligen golvläggarna och la in den nya golvmattan i vår tvättstuga.
Att det dröjde lite var egentligen inte hela världen, för då hann vi med att måla tak och väggar innan det nya golvet kom på plats. Jag hann även med att måla fönstret dagen innan Ebba kom till världen, vi hade ju som mål att tvättstugan skulle vara färdig innan hon kom, men hon ville något annat. Nu när Ebba är här och det blir mer tvätt än vanligt så känner jag verkligen att vi måste ha en fungerande tvättstuga, så vi får sätta lite fart och greja så gott vi hinner trots att hon redan är här. Bänkar och maskiner finns redan här hemma, så nu är det bara att montera ihop allt. Det är även i tvättstugan som vi ska ha Ebbas skötbord. Sedan ska det upp hyllplan på väggarna, en snygg passande hissgardin till fönstret ska köpas, ställ med tvättkorgar ska inhandlas och draperier som ska täcka tvättkorgarna under bänkskivorna och ge ett lantligt intryck ska sys. Hej å hå, men bra kommer det bli tror jag! =)

Före

Efter

Golvet föreställer skifferplattor

Ni kanske tycker att vi har valt mörka färger för att vara oss? Men det finns en anledning till det.
Vi eldar med ved och har pannrummet alldeles intill tvättstugan, och trots att vi stänger dörren mellan rummen så kommer man aldrig ifrån att det ryker in lite och missfärgar ljusa och fina väggar. Sedan följer det alltid med lite skräp från veden när man går mellan rummen, så en ljus golvmatta ser konstant skitig ut. Så därför blev det lite mörkare val av färg här inne, så det håller efter lite, förhoppningsvis.
Däremot kommer bänkskivor, hyllplan, gardiner och tygdraperierna bli betydligt ljusare. Jag kommer göra inlägg om hur det blir, allt eftersom vi blir färdiga därinne. Sambon har även lite jobb med att dra rör och sånt, men det lägger jag mig inte i, det fixar han så bra själv så...!

Nu ska vi göra ett lite ryck och plocka undan lite så kanske vi kan få lite tid till fredagsmys sen!
Kram Maria

4 kommentarer:

 1. Jättesnyggt! OCH praktiskt! ;)

  SvaraRadera
 2. Snyggt det kommer att bli när det är klart.
  Bra med stor yta
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad i tvättstugan! Blev jätte fint.. Önskar dig en fin lördag!! Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej!!
  De va ett tag sen :)
  Såå sött namn lilla Ebba ,gulligt.
  Så fint ni gör i tvättstugan härligt med nytt.
  Ha en härlig kväll.
  Kramen Anette

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3