onsdag 17 augusti 2011

Kunde inte motstå...

Igår var jag ute på vift hela dagen. Det började med besök hos barnmorskan på förmiddagen. Allt såg toppen ut, måttet på magen följer kurvan och järnvärdet i blodet visade sig vara så bra att jag slipper äta järntabletter, tack för det! =)

Efter besöket hos barnmorskan åkte vi och käkade lunch hos mina föräldrar. Sen var det dags för sambon att åka och jobba och jag och mamma åkte till Säffle där min moster och kusiner bor. Men innan vi åkte till dem hann vi besöka en textilaffär, mamma köpte gardiner och jag kunde inte motstå en helt ljuvlig quiltad pläd.

Kärlek vid första ögonkastet ;-)


Baksidan är lika fin den

Hos moster bjöds det på äppelkaka och glass, riktigt smaskigt! Också hämtade vi hem spjälsängen som vi fått ärva, vår bebis blir nu det femte barnet som kommer ha den som sin sovplats. Får väl se vad som föredras, spjälsäng eller vagga...? Har tänkt mig att ha spjälsängen uppe i vårt sovrum och vaggan nere i tv-rummet. Men vi får väl se hur det blir... Har på känn att allt kanske inte kommer bli som man själv tänkt sig...
Imorgon eller på fredag tror jag att jag ska ta mig en tur till Karlstad och försöka hitta madrasser som passar till vaggan och spjälsängen. Sedan är jag även ute efter en madrass att ha på golvet i barnrummet. En liten lek och myshörna helt enkelt =)

Idag är vi hemma och tar det lugnt Figge Bus och jag. Sambon jobbar och vi (jag och vovven) har tagit oss en härlig skogspromenad. 
Förut idag ringde sambon till golvfirman som ska komma och lägga nytt golv i vår tvättstuga. De kommer om ca 2 veckor. Det ska bli riktigt kul att få börja göra iordning där sen. Ska försöka att få lantlig stil även på tvättstugan, vi får se om jag kan lyckas... ;-)

Tusen tack för alla fina kommentarer ni lämnar hos mig. Det är de som gör det ännu roligare att blogga!

Ha en fin fortsättning på denna onsdag, kram Maria

7 kommentarer:

  1. Underbar pläd!

    Ja det är helt fantastiskt att bli mamma. Du har mycket att se fram emot. Och gör inte som jag och låt alla besöken bombardera dig alla på samma gång. Vänta den första tiden och umgås med er lilla bebis först. Jag som har min familj över 100 mil från mig kunde ju inte riktigt neka dem från att komma, men jag hade gärna väntat lite med facit i hand. Man vet inget om den nya familjemedlemmen och behöver få lära känna honom/henne först. Då känner man sig mer bekväm och trygg med besök.

    All lycka till. Nu är det ju ganska nära ändå. Kram Josefin

    SvaraRadera
  2. Härlig filt! En sån vill jag ju också ha! :)

    Och kul att få planera tvättstugan! Jag är helt nöjd med "arbetsbänken" som min bror byggde till oss, med ett tygstycke framför. Ser lantligt ut, plus att man får gömt bort alla fula maskiner!

    Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Jätte fin pläd, passar såååå snyggt till vaggan =).
    Blev lite avis, vill ju ha nått liknande till vår säng som överkast..
    Ha de gött du å magen.
    Kraom Loppis Katrin

    SvaraRadera
  4. Förstår att den var svår att motstå, superfin.
    Ha det så gott!!
    Kramar Madeleine

    SvaraRadera
  5. Ja, man läser ju det hela tiden. Att det är kroppen sätt att ställa in sig på vad som komma skall. Men det kan bli lite enerverande när man ska upp och jobba och man inte fått sova.

    Jag hoppas verkligen det! Tack för att du försöker lugna mig. :) Känns skönt att höra att folk inte känt så tidigt. Jo, jag vet att det kan kännas senare om moderkakan ligger i framvägg. Tänkte fråga det på ultraljudet, hur den ligger, om de inte berättar det självmant. :)

    Ha en fin dag du också! Själv ska jag strax bege mig iväg mot jobbet. Kram.

    SvaraRadera
  6. Madrass till vaggan kan du köpa på Ilanda, IDEA lågprisladan tror jag den heter. De skar till en bra madrass till vår vaggga!

    SvaraRadera
  7. Vad roligt med en bebis! Du har ju inte långt kvar, spännande! :) Världens finaste överkast också! ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3