torsdag 13 januari 2011

Vardagslyx

Efter att ha varit lite julledig och haft några kortare arbetsveckor ett tag, var det dags att börja jobba på riktigt den här veckan. Veckorna går ju fort, men den här veckan har faktiskt varit ganska tung! Men nu äntligen börjar det närma sig helgen och allt som hör den till. Lovely!

Vi har bestämt oss för att skippa att sätta upp paneltaket i köket. Vi tvättar av det och målar om det istället, om vi ångrar oss så finns det ju inget som säger att vi inte kan sätta upp paneltak vid ett senare tillfälle. Så helgens projekt blir att måla taket och eventuellt sätta ihop Liatorp skänken som vi köpte på IKEA för någon vecka sedan.

Idag kände vi att vi behövde lite vardagslyx, det tycker jag att man ska ha ibland, då känns allt lite lättare!
Så nu ska jag gå till köket och slänga ihop en paj. Jag gjorde den några gånger i somras, men nu är det minsann dags igen, superenkel är den också!
Man gräddar bara ett pajskal, jag brukar göra en pajdeg med kesella som gör skalet lite frasigt och gott. Låter pajskalet svalna och breder ut ett litet lager med Creme Cuisine (cremé fraiche smaksatt med vitlök och örter) i botten av pajen. Sedan brukar jag tärna kyckling och låta det ligga i marinad ett tag, men det går ju lika bra att skära kycklingkött från en grillad kyckling. Som vanligt när det kommer till pajer kan man ju använda lite vad man känner för eller har hemma. Jag brukar oftast ha gurka, majs, sallad och tomat och massor av fetaost! Till detta brukar jag ha Tzatziki, smaskigt värre, riktigt bra sommar-mat att tex ha med ute på sjön! Testa gärna!

Gjorde egen Tzatziki med massor av vitlök! =)


Gillar min rosa pajform som jag köpte på ICA för många år sedan

Mums!

Hoppas ni haft en bra vecka, nu laddar vi för helg!
KRAM

4 kommentarer:

 1. lena.johansson60@bredband.net13/1/11 11:30 em

  Det där såg gott ut Maria! Det ska jag prova.

  SvaraRadera
 2. Låter smaskens, vad kul att få det fixat hemma!! Hoppas att du får en mysig och sköön kväll!!
  Kramar Madeleine

  SvaraRadera
 3. Det ser onekligen supergott ut, även om jag inte är en pajälskare så har jag lärt mig "på äldre dar" haha!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. God morgon!

  Vad gott och mumsigt det ser ut! :)

  Önskar dig en trevlig helg!

  Kram Sirpa

  SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3