4 laxfileér
Citronpeppar
3 msk hummerfond
1 dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap (dijonsenap)
Dill
Flingsalt
Vänd laxfileérna i citronpeppar så du får citronpeppar på båda sidorna.
Lägg dem i en smord ugnsform.
Blanda vatten, creme fraiche, grädde, fransk senap och hummerfond i en kastrull och låt det koka upp.
Häll sedan såsen över laxen och låt det gräddas i ugnen i 30 min på 200 grader.
Strö över lite dill och flingsalt innan servering.
Till detta brukar jag ha potatis, som jag oftast pressar, så det blir lite fluffigt och gott. Men ris funkar alldeles utmärkt det också!
Smaklig måltid!
Hej!
SvaraRaderaFöre- och efterbilder är alltid lika roligt att se! :)
Det där receptet såg riktigt mumsigt ut!
/Jenny
Ja det är ett riktigt bra recept faktiskt! Man kan välja själv på vad som ska bryta igenom mest, senap eller det syrliga från citronpepparn. Testa gärna!
SvaraRaderaKul att du gillade att se före-efter bilderna! Det kommer fler så fort vi kommit längre...
Kram Maria
Vad gott det låter.
SvaraRaderaHar du en aning om vad den "råvita" färgen heter med ncs-koden? Det brukar väl stå någonstans... I alla fall hos vissa firmor.