måndag 22 november 2010

Besök i huvudstaden

Trots duggregn och blåst har vi haft några sköna dagar i huvudstaden, jag och Sara.
Vi bodde på Elite hotel Marina Tower i Saltsjöqvarn och det kan nog hända att vi kommer bo där flera gånger! Vi hade blivit flyttade till ett större rum med fönstren ut mot vattnet, där vi hade utsikt ut mot Djurgården. Otroligt flott rum där vi hade kunnat bo i minst en vecka till ;-) Frukostbuffén var något utöver det vanliga, den stod vi oss på ganska länge och gjorde oss på riktigt bra shoppinghumör!

Foto: elite.se

Vi började vår shopping i Gamla stan där vi gick runt i alla små mysiga butiker. Köpte med oss lite chokladpraliner som vi mumsade på innan vi gick upp mot Drottninggatan så vi skulle hinna med att besöka en del butiker som inte hade söndagsöppet. Kollade in massor av Green Gate poslin och annat hos Syster LyckligÅrstiden Stockholm hade mycket adventspynt och Ordning och reda hade mycket "bra ha saker". Efter många timmars shopping och över 10 000 steg på stegräknaren käkade vi god pasta med kyckling och pesto, innan vi begav oss hem till hotellet för att ha lite lördagsmys framför "Så mycket bättre". Somnade mätta och belåtna och såg redan fram emot söndagens shopping. På söndagen letade vi upp lite klädaffärer och tog oss en tur inom NK för att hälsa på vår barndomskompis Sandra som jobbar på sportavdelningen där. Vi hann även med lite fler inredningsbutiker, Berry details var en stor affär där det fanns mycket glaskupor och skålar, hade kunnat shoppa loss ordentligt där, men var lite rädd för att inte kunna skydda glaset under bussresan hem. Men ett par fina glasburkar hamnade ändå i mina kassar... ;-)
Fick tag i 2 fina ljusslingor, en med pärlor och en med blommor. Eftersom vi inte kommer kunna julpynta så mycket här mitt i renoveringskaoset köpte jag några som jag kan använda även efter julen, tror det kommer blir kanon på de öppna hyllorna!
Tyvärr kan jag ju fortfarande inte visa mina inköp på sina rätta platser, men här kommer en bild på en del av sakerna i alla fall. =)
Jag vill tacka Helena som har bloggen Franska Liljan för de finfina tipsen på bra affärer i Stockholm, tusen tack! Gå gärna in på hennes blogg och läs om fler tips på Stockholms-shopping!


Hoppas ni haft skön helg och får en bra start på veckan! Kram

4 kommentarer:

  1. Låter som en helt underbar helg!
    Och va mycket fina grejer!

    SvaraRadera
  2. Hej, så roligt att shoppingtipsen blev lyckade :-)

    Om du vill får du gärna länka till min blogg i ditt inlägg, då kan andra oxo hitta shoppingtipsen :-)

    kram Helena

    SvaraRadera
  3. Vilka fina saker du kom hem med! Jag vill också ha fina ljusslingor med blommor.. Får googla NU :)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Hej :-) Tack, nu hittar jag länken :-) Så roligt när andra länkar till ens blogg, då hittar man det inlägget lättare :-)

    Kram Helena /Franska Liljan

    SvaraRadera

Lämna gärna en liten hälsning/kommentar till mig, då blir jag sååå glad! <3